Ako sa spracováva kávovník? Aké sú základné metódy a ich rozdiely. Prečo každá z pestovateľských oblastí uprednostňuje vybranú spracovateľskú metódu? Čo má vplyv na chuťový profil kávy? Met...
Blog, Strana 2
Neraz tehotné kávičkárky riešia dilemu či si dopriať kávu počas tehotenstva a dojčenia alebo bude lepšie ak ju obmedzia či prestanú piť celkovo. Pitie kávy pre ženy znamená relax, oddych a ...
Kaviareň? Cukráreň? Talianska gelateria, štýlové bistro alebo špecificky zameraná reštaurácia? Plníš si sen v gastre a zároveň chceš napĺňať aj náročnejšie očakávania zákazníkov. Coffe Mast...
Nová európska legislatíva a regulácia ohľadom odlesňovania dažďových pralesov (EUDR) bola schválená v decembri 2022, no až teraz na konci roku nadobudne platnosť. Nové nariadenie upravuje po...
Kvalitné espresso si chce vychutnávať každý. Pre dosiahnutie krémového espressa a lahodného latté je dôležité pravidelné čistenie, preplach mliečnych ciest a celkové odvápňovanie kávovaru. ...
Káva je výborný sparing partner v živote, aj vo športe. Nabudí metabolizmus, prebudí adrenalín, zbystrí zmysly a zvýši športovú výkonnosť. Kofeín sa ako prirodzená látka nachádza v káv...
Vibračné alebo rotačné čerpadlo? Ktoré je lepšie? Základom kvalitného výkonu pákového kávovaru je čerpadlo, ktoré ovplyvňuje viacero faktorov . V malých kompaktných domácich pákových, ale...
Čo ťa najviac osvieži počas leta ako chutný a dobre vychladený ľadový čaj. Základný recept je zelený alebo čierny čaj 2 balíčky, ak si robíte sypaný tak 100g. Zelený čaj zalejete 80°C vodou ...
S letom prichádzajú aj horúčavy, ako ich najlepšie zvládnuť? Klimatizované priestory, kúpanie v bazéne alebo osviežujúce nápoje ako cold brew či ľadový čaj. Ľadový čaj, kto by ho nemal rád....
Väčšina blendov a odrodových arabík z Južnej a Strednej Ameriky má čokoládový alebo orieškový podtón. Vytvárajú delikátnu harmóniu chuti hlavne s čokoládou, kakaom, orieškami. ale ...