Čo ťa najviac osvieži počas leta ako chutný a dobre vychladený ľadový čaj.
Základný recept je zelený alebo čierny čaj 2 balíčky, ak si robíte sypaný tak 100g.
Zelený čaj zalejete 80°C vodou a necháte lúhovať 2-3 minúty.
Čierny 4-5 minút a čajové zmesi 5 minút a zalievate vodou horúcou na 90°C.
Čaj ani kávu nikdy nezalievate vriacou vodou. Podľa chuti si ho môžete osladiť a dochutiť.
Marrakech mint tea Mojito
Ingrediencie:
- Marrakech Mint
- 1 limetka
- Čerstvé listy mäty alebo medovky
- 2 shoty bieleho rumu
- Hnedý cukor
Čerstvo vyšťavenú limetku, mätu, ľad, cukor premiešame v pohári, kým sa nespoja chute. Potom prilejeme čaj a rumu. V nealkoholickej verzii ochutený sirup Routin. Dozdobíme s čerstvou limetkou a mätou.
Romeo and Guilietta Rossini
Ingrediencie:
- Romeo and Guilietta
- 3 ks čerstvých jahôd
- Hnedý cukor
- 1 ČL pomarančovej šťavy
- Prosecco
Jahody spolu s pomarančovou šťavou a cukrom roztlačíme a dôkladne premiešame. Cez sitko precedíme do pripraveného pohára s ľadovými kockami. Prilejeme pripravený čaj a pomaly pridávame Prosecco. Dozdobíme jahodami a mätou.
Prosecco Jasmine
Ingrediencie
- Bancha Fiorito - Jazmínový čaj
- Prosecco
- Hnedý cukor
Do pohára s ľadovými kockami nalejeme pripravený čaj, pridáme trochu cukru, pomaly prilejeme Prosecco. Dozdobíme s jedlými kvetinami a citrónovou kôrou.
Frutti di Bosco Margarita
Ingrediencie
- Frutti di Bosco čaj
- 3 ČL limetkovej šťavy / limetkového sirupu Routin
- 2 shoty tequila
Zmiešame pripravený čaj, limetkovú štavu, popr. limetkový sirup, tequilu alebo nektár z agáve v shakeri. Premiešame a pomaly prelejeme do 2 pripravených pohárov na Martini. Dozdobíme s drobným ovocím – ríbezle, čučoriedky.
Black Mango
Ingrediencie
- Ceylon
- Čerstvá šťavy z manga poprípade Routin Mango sirup
Do lungo pohárov vložíme ľadové kocky, zalejeme pripraveným čaj, pridáme šťavu z manga a dozdobíme s plátkami manga.
Rooibos Energy Bellini
Ingrediencie
- Rooibos čaj
- Čerstvá šťavy z 2 broskýň
- Prosecco
Pripravený čaj a čerstvú šťavu zmiešame v shakeri a prelejeme do 2 pohárov na šampanské, maximálne do polky. Prilejeme Prosecco a dozdobíme plátkami broskýň.