Ľadové osvieženie - recepty

Čo ťa najviac osvieži počas leta ako chutný a dobre vychladený ľadový čaj.

icatea1_1

 Základný recept je zelený alebo čierny čaj 2 balíčky, ak si robíte sypaný tak 100g.

Zelený čaj zalejete 80°C vodou a necháte lúhovať 2-3 minúty.

Čierny 4-5 minút a čajové zmesi 5 minút a zalievate vodou horúcou na 90°C.

Čaj ani kávu nikdy nezalievate vriacou vodou. Podľa chuti si ho môžete osladiť a dochutiť.

 

 

Marrakech mint tea Mojito

Ingrediencie:

  • Marrakech Mint
  • 1 limetka
  • Čerstvé listy mäty alebo medovky
  • 2 shoty bieleho rumu
  • Hnedý cukor

Čerstvo vyšťavenú limetku, mätu, ľad, cukor premiešame v pohári, kým sa nespoja chute. Potom prilejeme čaj a rumu. V nealkoholickej verzii ochutený sirup Routin. Dozdobíme s čerstvou limetkou a mätou.

Romeo and Guilietta Rossini

Ingrediencie:

Jahody spolu s pomarančovou šťavou a cukrom roztlačíme a dôkladne premiešame. Cez sitko precedíme do pripraveného pohára s ľadovými kockami. Prilejeme pripravený čaj a pomaly pridávame Prosecco. Dozdobíme jahodami a mätou.

Prosecco Jasmine

Ingrediencie

Do pohára s ľadovými kockami nalejeme pripravený čaj, pridáme trochu cukru, pomaly prilejeme Prosecco. Dozdobíme s jedlými kvetinami a citrónovou kôrou.

Frutti di Bosco Margarita

Ingrediencie

Zmiešame pripravený čaj, limetkovú štavu, popr. limetkový sirup, tequilu alebo nektár z agáve v shakeri. Premiešame a pomaly prelejeme do 2 pripravených pohárov na Martini. Dozdobíme s drobným ovocím – ríbezle, čučoriedky.

Black Mango

Ingrediencie

Do lungo pohárov vložíme ľadové kocky, zalejeme pripraveným čaj, pridáme šťavu z manga a dozdobíme s plátkami manga.

Rooibos Energy Bellini

Ingrediencie

Pripravený čaj a čerstvú šťavu zmiešame v shakeri a prelejeme do 2 pohárov na šampanské, maximálne do polky. Prilejeme Prosecco a dozdobíme plátkami broskýň.